Kabeljouw leent zich uitstekend voor de BBQ. Beetje peper & zout erop en op 150 graden direct grillen op een cederhouten plankje tot een kerntemperatuur van 55 graden en het is klaar. Rijst koken en eventueel wat sperziebonen erbij maakt het gerecht compleet. De kerriesaus:
Kerriesaus zelf gemaakt
Equipment
- 1 Steelpan
Ingrediƫnten
- 30 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 200 ml kippenfond
- 1 1/2 eetlepel kerriepoeder (of masala) naar smaak meer of minder
- 1 theelepel komijnzaad-poeder
- 1 theelepel kardemon
- 1 theelepel kurkuma
- 1 mespuntje ve-tsin
- 1 theelepel suiker
- peper & zout
- maismeel & water ter verdikking
Instructies
- Smelt boter in een steelpan en doe de fijn gesneden knoflook erbij
- Zodra de knoflook begint te kleuren, doe een schepje sambal erbij
- Roer door elkaar en doe dan de kippenfond erbij
- Blijf roeren tot het kookt en voeg dan de specerijen en de suiker toe
- Roer door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
- Om het in te dikken, maak een papje van 2 eetlepels water en wat maismeel en roer dit geleidelijk door de saus tot de gewenste dikte.