Malse stukjes kip, of kipfilets, gebaggerd in bloem en dan gebakken in een romige saus van kappertjes in boter, witte wijn en citroensap. Voor de witte wijn uiteraard een Italiaanse Pinot Grigio want de kip piccata is van oorsprong ook Italiaans.
Kip Piccata met orzo en asperges
Equipment
- 1 Koekenpan
- 2 Kookpannen
- 1 Vleeshamer
- Keukenfolie
Ingrediënten
Kip Piccata
- 2 kipfilets
- 20 gram bloem
- 2 fijngesneden knoflookteentjes
- 1 sjalot
- 100 ml witte wijn (Pinot Grigio)
- 30 gram kappertjes
- 125 ml kippenbouillon
- 1 citroen
- ongezouten boter
- olijfolie
- peper & zout
Groente
- 125 gram groene asperges
Orzo
- 125 gram orzo
Instructies
- Bedek de kipfilets met keukenfolie en sla het met een vleeshamer plat zodat het gelijkmatig van dikte is.
- Wentel de kipfilets in bloem, eventueel met wat peper en zout er door.
- Bak in een koekenpan met wat boter, de kipfilets bruin en bewaar apart. Houd de jus in de pan.
- Doe de gesnipperde sjalot en fijngesneden knoflook in de koekenpan en fruit aan, doe dan de witte wijn en de kappertjes erbij en laat het inkoken.
- Voeg dan wat kippenbouillon eraan toe en doe de kipfilets erbij. Laat dit zo'n 10 minuten inkoken tot een dikke saus is ontstaan. Voeg wat citroensap eraan toe.
- Kook de orzo voor 9 minuten in kokend water,
- kook intussen ook de asperges in zo'n 4 minuten gaar.
- Doe de orzo, de groente en de kipfilet op een bord en doe de kappertjes-saus over de orzo en de kip. Maak het af met een plakje citroen. Serveer er een glas van de wijn bij, eet smakelijk!