Kippendijen zijn een stuk malser dan kipfilet en zeker in dit gerecht een aanbeveling. Op smaak gebracht met balsamico en honing en langzaam laten garen in een Dutch oven in de Kamado BBQ. Ik doe er wat rucola salade bij met een gekookt ei en wat witte druiven, groene olijven en venkelzaad. Lekker met wat aardappel-blokjes. (naar een idee van Smulweb.nl)
Kippendijen met champignons, pancetta en balsamico-honing uit de Dutch oven
Equipment
- Kamado barbecue
- Dutch Oven
- Side burner
- Skillet
Ingrediënten
- 4 Kippendijen
- 1 eetlepel Olijfolie
- 100 gram Pancetta
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Laurierblad
- 1 takje Rozemarijn
- 250 gram Champignons
- 1 eetlepel Honing
- 2 eetlepels Balsamico azijn
- Peper en Zout
Instructies
- Breng de Kamado BBQ op 150 graden voor indirect grillen.
- Doe de Dutch Oven in de daarvoor bestemde ring in de kamado en laat deze alvast op temperatuur komen.
- Gebruik een skillet op de side-burner en bak in wat olijfolie de Pancetta.
- Voeg de fijngesneden knoflook, het laurierblaadje en de blaadjes van de rozemarijn eraan toe en laat een paar minuten meebakken.
- Zet de side-burner uit en ga verder in de Dutch Oven. Verhit hier wat olijfolie in en bak de kippendijen aan tot ze een bruin korstje hebben.
- Voeg de inhoud van de skillet toe aan de Dutch Oven, samen met de honing en balsamico-azijn. Roer door elkaar en laat garen met het deksel op de Dutch Oven. Doe de kamado ook dicht en houdt de temperatuur rond de 150 graden.
- Snij intussen de champignons in plakjes om later in de Dutch Oven te doen.
- Roer na 30 minuten de kippendijen door elkaar, voeg eventueel een scheutje water toe en doe dan de champignons erbij. Deksel dicht, verder garen.
- Na een uur zijn de kippendijen klaar en kunnen ze opgediend worden. Strooi naar smaak wat peper en zout erover.
Notities
Serveer met frites of gebakken aardappels en wat rucola-salade.