Ga terug

Kippendijen met champignons, pancetta en balsamico-honing uit de Dutch oven

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Dutch Oven
  • Side burner
  • Skillet

Ingrediƫnten
  

  • 4 Kippendijen
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 100 gram Pancetta
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Laurierblad
  • 1 takje Rozemarijn
  • 250 gram Champignons
  • 1 eetlepel Honing
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • Peper en Zout

Instructies
 

  • Breng de Kamado BBQ op 150 graden voor indirect grillen.
  • Doe de Dutch Oven in de daarvoor bestemde ring in de kamado en laat deze alvast op temperatuur komen.
  • Gebruik een skillet op de side-burner en bak in wat olijfolie de Pancetta.
  • Voeg de fijngesneden knoflook, het laurierblaadje en de blaadjes van de rozemarijn eraan toe en laat een paar minuten meebakken.
  • Zet de side-burner uit en ga verder in de Dutch Oven. Verhit hier wat olijfolie in en bak de kippendijen aan tot ze een bruin korstje hebben.
  • Voeg de inhoud van de skillet toe aan de Dutch Oven, samen met de honing en balsamico-azijn. Roer door elkaar en laat garen met het deksel op de Dutch Oven. Doe de kamado ook dicht en houdt de temperatuur rond de 150 graden.
  • Snij intussen de champignons in plakjes om later in de Dutch Oven te doen.
  • Roer na 30 minuten de kippendijen door elkaar, voeg eventueel een scheutje water toe en doe dan de champignons erbij. Deksel dicht, verder garen.
  • Na een uur zijn de kippendijen klaar en kunnen ze opgediend worden. Strooi naar smaak wat peper en zout erover.

Notities

Serveer met frites of gebakken aardappels en wat rucola-salade.