Dit is zo’n beetje het meest eenvoudige recept voor het grillen van vlees op de barbecue. Iedereen die een barbecue in de tuin heeft staan heeft weleens kippenpoten gegrild dus kunnen wij niet achterblijven.
De lokale keurslager bij ons in ’t dorp heeft een rub gemaakt die heerlijk is voor dit doel en samen met de kippenpoten dus ook een zakje van die rub meegekregen, dus: insmeren, grillen, eten!
Lekker eenvoudig met wat frites en appelmoes, een klassieker!
Kippenpoten van de BBQ
Equipment
- Kamado barbecue
- Plate-setter/deflector
- Lekbak
- Rookhout appel of kersen
- Vleesschaal (voor marineren)
- Vuurvaste schaal of skillet (lak saus)
- Bakkwast
Ingrediƫnten
- 2 kippenpoten
- 1 zakje BBQ Rub (via de slager of zelf maken)
- 3 eetlepels BBQ saus
- 1 eetlepel appelsap
Instructies
- Wrijf de kip in met de marinade, doe in een vleesschaal en zet afgedekt in de koeling voor tenminste 3 uur.
- Stook de barbecue op naar een temperatuur van 200 graden
- Voeg wat rookhout toe op de hete kolen, bijvoorbeeld appel of kersen hout.
- Doe de plate-setters/deflector in het rek om een indirecte zone te maken en plaats hier een lekbak op. Plaats dan een rooster erboven.
- Leg de kippenpoten op het rooster in de barbecue en steek er evt. een kernthermometer-probe in.
- Roer in een skillet de BBQ saus met de appelsap tot een 'saus' en verwarm dit in een vuurvaste kom in de BBQ of op de side-burner.
- Zodra de kip een kerntemperatuur van 75 graden bereik, met de bakkwast insmeren met de 'saus'. Vervolgens nog een paar minuten grillen.
- Als de kerntemperatuur rond de 85 graden komt, zijn de kippenpoten klaar. Laat nog even een paar minuten rusten en serveer dan met frites en appelmoes. Smakelijk!