Knolselderij ‘coquilles’ met béarnaisesaus

Als vegetarisch, ja zelfs veganistisch een coquilles gerecht te presenteren kun je knolselderij gebruiken om daar mooi medailles van te snijden en deze te grillen en koken tot lekkere zachte vega-coquilles. Maak er een lekkere saus bij en serveer met wat zeekraal. Het recept vind je hier:

Knolselderij ‘coquilles’ met béarnaisesaus

Voorbereidingstijd 45 min
Gang Bijgerecht, Voorgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Skillet
  • Kookpannetje

Ingrediënten
  

  • 1/2 knolselderij
  • 15 gram plantaardige boter ongezouten
  • 1 takje dragon
  • 15 gram zeekraal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 snufje peper
  • water

Instructies
 

  • Verwarm de barbecue voor direct grillen tot zo'n 160 graden
  • Snij rondjes uit plakken knolselderij, reken op 2 tot 3 rondjes per persoon
  • Snij er aan één kant een ruitpatroon in.
  • Verhit boter in de skillet en bak de rondjes aan beide kanten mooi bruin.
  • Bak de takjes dragon mee en wat fijngesneden knoflook.
  • Plaats nu alle rondjes met het ruitpatroon naar boven en voeg het water toe in de skillet.
  • Plaats isolatie-platen in de barbecue voor indirect grillen.
  • Voeg het zout toe in de skillet en laat vervolgens het vocht helemaal inkoken op indirect grillen.
  • Na ongeveer 30 minuten zijn de rondjes gaar en gereed voor serveren.
  • Blancheer de zeekraal enkele seconden in kokend water en voeg toe aan de knolselderij-rondjes.
  • Maak béarnaisesaus om erbij te serveren.