Lamsbout is een stuk vlees dat gesneden wordt uit de bil van het lam. Vaak zit er nog een stuk bot in en dat geeft net even wat extra smaak aan het vlees tijdens het bereiden. Een mooi stuk vlees dat perfect is voor bereiding in de Kamado BBQ! Reverse sear (omgekeerd grillen) wil zeggen dat het vlees eerst langzaam (low & slow) gegaard wordt waarna het bij hoge temperatuur dicht geschroeid wordt en het een mooie korst krijgt.
Lamsbout van de BBQ
Equipment
- Kamado barbecue
Ingrediƫnten
- 700 gram lamsbout
- 1 bosje verse tijm
- 1 bosje verse rozemarijn
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
Instructies
- Hak de kruiden en specerijen fijn en mix dit met wat olijfolie tot een papje
- Smeer de lamsbout hiermee in laat het tenminste 1 uur marineren
- Breng de barbecue op temperatuur, 150 graden indirect
- Leg de lamsbout op het rooster in de barbecue
- Gebruik een kernthermometer, de lamsbout is klaar bij 60 graden
- Laat nu een paar minuten rusten onder aluminiumfolie terwijl je de barbecue opstookt tot 250 graden.
- Schroei nu op direct vuur het vlees dicht zodat het een mooie korst krijgt.
- Laat het nu weer een paar minuten rusten alvorens te serveren.
- Snij het vlees in plakken en serveer met groente