Het is de nieuwste innovatie in de markt van luxevlees op het gebied van dry aging.
LuMa-vlees wordt gerijpt met behulp van een in de natuur gevonden, maar veredelde schimmel die het vlees een speciale smaak moet geven. De schimmel geeft het vlees een geheel nieuwe smaakdimensie met tonen van noten, camembert, foie gras en cognac en maakt het vlees malser en sappiger.
De schimmel die wordt gebruikt voor het LuMa-vlees is 100 procent natuurlijk en volledig veilig voor de menselijke gezondheid.
LuMa-vlees is niet goedkoop maar als je het je een keer kan veroorloven dan is een luma ribeye zeker het overwegen waard als je deze perfectie wilt ervaren!
Wij hebben twee LuMa ribeyes en gaan ze op verschillende manieren bereiden. Eén ribeye gaan we sous-vide garen op 48 graden en de andere ribeye gaan we ‘reversed-sear‘ grillen op de Keij-kamado, ook op 48 graden. Het afgrillen van beide steaks voor een mooi bruin (maillard-effect) korstje doen we op de kamado. Het uiteindelijke doel is om twee gerechten met LuMa ribeye te hebben.
Dit recept is de sous-vide variant, de kamado variant vind je hier.
Ribeye met aardappel blokjes en sperziebonen
Equipment
- Sous-vide cooker
- Vacuum apparaat
- 2 Vacuumzakken
- Kamado barbecue
- Kernthermometer
- Pan
- Skillet
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram aardappelblokjes (voorgekookt)
- 250 gram LuMa ribeye
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
- gerookte paprikapoeder
Instructies
- Stel de sous-vide cooker in op 48 graden voor 45 minuten en doe de vacuum getrokken rib-eyes in het water.
- Verwarm intussen de kamado barbecue op direct grillen tot 250 graden.
Als de sous-vide gereed is:
- Bak de aardappelblokjes met wat zonnebloemolie in een skillet, doe er eventueel wat gerookte paprikapoeder over.
- Kook de sperziebonen in kokend water in 10 minuten gaar, giet af en doe wat boter en nootmuskaat erbij.
- Grill de ribeye voor een mooi bruin korstje, 2 minuten per kant zal genoeg zijn. Controleer de kerntemperatuur, bij 53 graden is het gereed.
- Trancheer de ribeye en serveer met de aardappelblokjes en sperziebonen.