Italiaans voor ‘gekookte room’ en in veel varianten te maken. Deze heb ik gemaakt met witte chocola en aarbeien-gelei. ’s Morgens vroeg (of de avond tevoren) beginnen want het totaal duurt tenminste 6 uur!
Panna Cotta Aardbei Verrine
Equipment
- Steelpan
- Blender of keukenmachine optioneel
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 120 gram witte chocolade
- 1 doosje aardbeien
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels suiker
- geklopte slagroom
- verse munt
Instructies
- Week 2 blaadjes gelatine in koud water, minimaal 5 minuten
- Breng 400ml slagroom in een steelpan aan de kook
- Voeg de fijngehakte witte chocolade toe aan de hete room en roer door tot de chocolade gesmolten is.
- Doe de 2 blaadjes gelatine bij de hete room en roer goed door tot ze opgelost zijn. Laat nog 2 minuten zacht koken.
- Schenk de room/chocolade in twee glazen en plaats voor minimaal 3 uur in de koeling. Leuk om dit schuin op te laten stijven.
3 uren later
- Week nogmaals 2 blaadjes gelatine in koud water, minimaal 5 minuten
- Doe 200 gram in stukjes gesneden aardbeien in een pannetje met 4 eetlepels water en 2 eetlepels suiker en breng aan de kook.
- Roer de gelatine blaadjes door de aardbei-gelei tot het goed opgelost is.
- Optioneel: Doe de aardbei-gelei in een keukenmachine (of gebruik een blender) om het mooi glad te maken.
- Schenk de aarbei-gelei boven op de opgestijfde panna cotta en plaats voor tenminste 3 uren in de koeling.
weer 3 uren later
- Doe wat opgeklopte slagroom op de panna cotta en garneer met verse aardbei en een blaadje munt.