Pepersaus

Pepersaus is populair bij biefstuk, varkenshaas en kipfilet. Eenvoudig zelf te maken!

Pepersaus

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Saus

Equipment

  • Skillet

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 gesnipperde sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml vlees fond
  • 50 ml kookroom
  • 1 eetlepel cognac
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 1 theelepel groene peperkorrels (ingelegde)
  • 1 takje verse peterselie
  • roomboter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Fruit de gesnipperde sjalot en de fijn gehakte knoflook in een skillet met wat boter
  • Voeg de bloem en de peperkorrels eraan toe en roer goed door elkaar
  • Flambeer met de cognac
  • Voeg de vlees fond en kookroom toe en laat een paar minuten sudderen en indikken.
  • Breng op smaak met wat peper en zout
  • Serveer met fijn gehakte peterselie.