Een gerecht uit de wok, met een Oosters getint sausje, gehakt en noedels. Slechts een paar ingredienten voor een lekkere maaltijd dat ook nog eens snel gemaakt kan worden. Ideaal voor de doordeweekse avond!
Pittig gehakt met sambal en noedels
Equipment
- Wokring
- Wokpan
- Kookpan
- Kom
Ingrediƫnten
Woksaus
- 3 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sambal oelek
- 2 theelepels donkere sojasaus
Gerecht
- 500 gram gehakt half-om-half
- 4 teentjes knoflook fijn gehakt of geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 4 tomaten in blokjes gesneden
- 400 gram noedels (of bami)
- 2 lente-ui in kleine stukjes gesneden
Instructies
- Bereid de Kamado BBQ voor op direct grillen rond de 180 graden en plaats de wokring in de kamado.
Woksaus
- Roer alle ingrediƫnten voor de saus door elkaar in een kom.
Gerecht
- Doe wat zonnebloemolie in de wok, plaats deze in de wokring en doe het gehakt in de wok.
- Laat dit goed gaar worden aan de onderkant, roer het dan pas door elkaar .
- Voeg de gesneden ui en knoflook er aan toe en bak dit voor een paar minuten.
- Voeg dan de tomatenblokjes en de woksaus eraan toe, goed roeren en laat zo'n 15 minuten pruttelen.
- Kook in de tussentijd de noedels gaar, giet het af en voeg toe aan de wok met saus.
- Zorg dat het geheel goed warm wordt en serveer met wat gesneden lente-ui in een kom of bord.