Ga terug
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pittig gehakt met sambal en noedels
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Chinees
Porties
2
personen
Equipment
Wokpan
Kookpan
Kom
Ingrediƫnten
Woksaus
3
eetlepels
oestersaus
2
eetlepels
sambal oelek
2
theelepels
donkere sojasaus
Gerecht
500
gram
gehakt half-om-half
4
teentjes
knoflook
fijn gehakt of geperst
1
ui
fijn gesneden
4
tomaten
in blokjes gesneden
400
gram
noedels
(of bami)
2
lente-ui
in kleine stukjes gesneden
Instructies
Woksaus
Roer alle ingrediƫnten voor de saus door elkaar in een kom.
Gerecht
Doe wat zonnebloemolie in de wok op hoge temperatuur en doe het gehakt in de wok.
Laat dit goed gaar worden aan de onderkant, roer het dan pas door elkaar .
Voeg de gesneden ui en knoflook er aan toe en bak dit voor een paar minuten.
Voeg dan de tomatenblokjes en de woksaus eraan toe, goed roeren en laat zo'n 15 minuten pruttelen.
Kook in de tussentijd de noedels gaar, giet het af en voeg toe aan de wok met saus.
Zorg dat het geheel goed warm wordt en serveer met wat gesneden lente-ui in een kom of bord.