Ga terug

Pittig gehakt met sambal en noedels

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Equipment

  • Wokpan
  • Kookpan
  • Kom

Ingrediƫnten
  

Woksaus

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 theelepels donkere sojasaus

Gerecht

  • 500 gram gehakt half-om-half
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt of geperst
  • 1 ui fijn gesneden
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 400 gram noedels (of bami)
  • 2 lente-ui in kleine stukjes gesneden

Instructies
 

Woksaus

  • Roer alle ingrediĆ«nten voor de saus door elkaar in een kom.

Gerecht

  • Doe wat zonnebloemolie in de wok op hoge temperatuur en doe het gehakt in de wok.
  • Laat dit goed gaar worden aan de onderkant, roer het dan pas door elkaar .
  • Voeg de gesneden ui en knoflook er aan toe en bak dit voor een paar minuten.
  • Voeg dan de tomatenblokjes en de woksaus eraan toe, goed roeren en laat zo'n 15 minuten pruttelen.
  • Kook in de tussentijd de noedels gaar, giet het af en voeg toe aan de wok met saus.
  • Zorg dat het geheel goed warm wordt en serveer met wat gesneden lente-ui in een kom of bord.