Huh? Zo’n titel ziet er super chique uit natuurlijk en maakt het gerecht bij voorbaat al lekker. Poulet Française is kipfilet in een omelet met kaas gebakken, pommes Anna zijn aardappelschijfjes in veel boter gegrilled, en epinard is gewoon Frans voor spinazie.
Poulet Française, pommes Anna et epinard
Equipment
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Huishoudfolie
- Vleeshamer
- Mandoline
- Vergiet
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 aardappels
- 800 gram verse spinazie
- 1 beschuit
- 65 gram bloem
- 2 eieren
- 1 bosje verse peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 125 ml droge witte wijn
- 125 ml kip fond
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 150 gram boter
- 1 citroen
- zout & peper
Instructies
Poulet Francaise
- Doe de eieren in een kom en doe er wat peper en zout bij.
- Doe wat fijngehakte peterselie bij het ei.
- Doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed door.
- Vlinder de kipfilet en leg onder huishoudfolie
- Sla de kipfilet plat met een vleeshamer tot een dikte van 1cm
- Verwarm olijfolie en 25 gram boter in de koekenpan
- Haal de kipfilets door de bloem en dan door de ei-mix
- Bak de kipfilet goudbruin in de koekenpan tot ze gaar zijn
- Gebruik nu deze koekenpan voor de saus
- Voeg de witte wijn, de kip fond, geraspte knoflook en een theelepel citroensap toe en laat een paar minuten inkoken.
- Verlaag het vuur en voeg 25 gram boter en wat fijngehakte peterselie toe.
Pommes Anna
- Schil de aardappels en maak dunne plakjes met de mandoline
- Vet de ovenschaal in met gesmolten boter en leg een laagje van de aardappelschijfjes erin
- Voeg gesmolten boter toe en weer een laagje aardappelschijfjes
- Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn
- Zet de ovenschaal met aardappelschijfjes in de oven op 200 graden voor 50 minuten
- Probeer de aardappelschijfjes uit de ovenschaal om te keren op aluminiumfolie zodoende dat het bij elkaar blijft
- Zet het nu terug in de oven voor nog eens 20 minuten tot de aardappelschijfjes bruin beginnen te kleuren.
Spinazie
- Was de spinazie en snij eventueel de steeltjes van het blad
- Breng een pan met wat zout aan de kook en voeg de spinazie toe
- Laat het 6 minuten koken en dan uitlekken in een vergiet
- Druk zoveel mogelijk vocht eruit en doe de spinazie terug in de pan
- Kruimel een beschuit en voeg toe aan de spinazie en serveer direct.
Serveren
- Verwarm de kipfilet in de koekenpan met de saus, vlak voor serveren.
- Serveer de spinazie op een bord, samen met de aardappel Anna en de kip Francaise.
- Lekker met een glaasje witte wijn!