Romige champignonsaus

Lekker bij vlees maar ook bij heel veel groentes.

Romige champignonsaus

Bereidingstijd 30 min
Gang Saus

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 125 gram kastanjechampignons
  • 125 gram oesterzwammen
  • 50 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel Franse cognac
  • 150 ml vleesfond
  • 10 gram peterselie

Instructies
 

  • Smelt 50 gram boter in de koekenpan en bak de gesneden champignons en oesterzwammen zo'n 10 minuten. Ze verliezen hun vocht en beginnen bruin te kleuren.
  • Doe er wat peper en zout over en de geperste knoflook en bak dit 30 seconden mee.
  • Doe de slagroom erbij, roer alles goed door elkaar en laat tot de helft inkoken.
  • Optioneel: Voeg dan een eetlepel Franse cognac eraan toe.
  • Na een paar minuten de vleesfond toevoegen. Hoe meer hoe dunner de saus wordt dus naar eigen inzicht en smaak toevoegen.
  • Serveer de saus met wat peterselieblaadjes.