Lekker bij vlees maar ook bij heel veel groentes.
Romige champignonsaus
Equipment
- Koekenpan
Ingrediƫnten
- 125 gram kastanjechampignons
- 125 gram oesterzwammen
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel Franse cognac
- 150 ml vleesfond
- 10 gram peterselie
Instructies
- Smelt 50 gram boter in de koekenpan en bak de gesneden champignons en oesterzwammen zo'n 10 minuten. Ze verliezen hun vocht en beginnen bruin te kleuren.
- Doe er wat peper en zout over en de geperste knoflook en bak dit 30 seconden mee.
- Doe de slagroom erbij, roer alles goed door elkaar en laat tot de helft inkoken.
- Optioneel: Voeg dan een eetlepel Franse cognac eraan toe.
- Na een paar minuten de vleesfond toevoegen. Hoe meer hoe dunner de saus wordt dus naar eigen inzicht en smaak toevoegen.
- Serveer de saus met wat peterselieblaadjes.