Runderhaas of ossenhaas? Of tournedos? Of gewoon biestuk? Lastig als een stuk vlees zoveel verschillende namen kan hebben. Een os is een gecastreerd rund dus een os is een rund maar een rund is niet altijd een os! De toevoeging ’haas’ geeft in ieder geval aan dat het een lekker stukje vlees is, zelfs het mooiste en malste stuk. Wij leggen het op de barbecue! Jij ook?
Runderhaas
Equipment
- Kamado barbecue
- Divide and Conquer
- Half moon plate
Ingrediënten
- 350 gram runderhaas
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de kamado voor indirect grillen tot 150 graden. Dit gaat het best als je de kamado 'opwarmt' tot 200 graden en daarna de Divide and Conquer plaatst met één (of twee) Half moon plates. De temperatuur zal dan 50 graden dalen tot de gewenste 150 graden.
- Hak de rozemarijn en tijm fijn en meng deze met wat peper en zout.
- Rol de runderhaas door de kruiden zodat alle kanten voorzien zijn.
- Leg de runderhaas op het rooster en gril deze tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Laat de runderhaas tenminste 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Trancheer in mooie plakken en serveer op een plankje.