Rundertournedos met haricot verts in spekreepjes en gebakken aardappel

De tournedos is een erg mals stukje vlees. Het komt van het lager gedeelte van de rug van het rund en is het middelste deel van deĀ ossenhaas (filet pur). Dus als je de kop (chateaubriand) en de kont (filet mignon) van een ossenhaas afsnijd, houd je een tournedos over. Een tournedos is mals, omdat de spier weinig arbeid hoeft te verrichten. Doordat het vlees weinig bindweefsel bevat zal het snel garen.

Rundertournedos met haricot verts in spekreepjes en gebakken aardappel

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Kernthermometer
  • Skillet
  • Pan

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram haricot verts
  • 4 reepjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 2 rundertournedos
  • peper en zout
  • boter
  • aardappelschijfjes

Instructies
 

  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 120 graden
  • Kook intussen de haricots verts voor 4 minuten in een pan op het vuur.
  • Spoel ze af met koud water
  • Wrijf de rundertournedos in met wat olijfolie en peper en zout
  • Leg de tournedos op het rooster in de barbecue tot de kerntemperatuur 46 graden aangeeft.
  • Doe wat boter in een skillet en bak hierin de aardappelschijfjes tot ze een mooi bruin korstje hebben.
  • Smeer de spekreepjes licht in met olijfolie
  • Rol 8 tot 10 haricots verts in een speklapje
  • Zodra de tournedos 46 graden in de kern zijn, maak de barbecue gereed voor direct grillen op 250 graden.
  • Leg de haricots verts op het rooster in de barbecue en draai ze regelmatig om zodat de spekreepjes krokant worden.
  • Leg ook de tournedos in de barbecue en grill ze af tot de kern maximaal 50 graden is.
  • Serveer alles op een bordje en doe er eventueel wat mayonaise bij.
Tags: