Ga terug

Rundertournedos met haricot verts in spekreepjes en gebakken aardappel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Kernthermometer
  • Skillet
  • Pan

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram haricot verts
  • 4 reepjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 2 rundertournedos
  • peper en zout
  • boter
  • aardappelschijfjes

Instructies
 

  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 120 graden
  • Kook intussen de haricots verts voor 4 minuten in een pan op het vuur.
  • Spoel ze af met koud water
  • Wrijf de rundertournedos in met wat olijfolie en peper en zout
  • Leg de tournedos op het rooster in de barbecue tot de kerntemperatuur 46 graden aangeeft.
  • Doe wat boter in een skillet en bak hierin de aardappelschijfjes tot ze een mooi bruin korstje hebben.
  • Smeer de spekreepjes licht in met olijfolie
  • Rol 8 tot 10 haricots verts in een speklapje
  • Zodra de tournedos 46 graden in de kern zijn, maak de barbecue gereed voor direct grillen op 250 graden.
  • Leg de haricots verts op het rooster in de barbecue en draai ze regelmatig om zodat de spekreepjes krokant worden.
  • Leg ook de tournedos in de barbecue en grill ze af tot de kern maximaal 50 graden is.
  • Serveer alles op een bordje en doe er eventueel wat mayonaise bij.