Shotgun Shells zijn de patronen van een hagelgeweer en daarop gebaseerd is dit recept.
Shotgun Shells met cheddar saus
De basis hiervoor zijn cannelloni hulzen, gekookt wordt dit zachte pasta maar gegrilled op de BBQ kan het ook erg lekker zijn.
Equipment
- Kamado barbecue
- Klein gietijzeren pannetje
Ingrediƫnten
- 300 gram gehakt half-om-half
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 teentje knoflook
- kappertjes
- 8 cannelloni's
- barbecuesaus
- 16 reepjes ontbijtspek
- 15 gram roomboter
- 15 gram bloem
- 150 ml melk
- 3 plakjes cheddar kaas (of rasp)
Instructies
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 180 graden.
Cannelloni's
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe dit samen met de kappertjes in een kom en meng dit goed door het gehakt.
- Druk het gehakt voorzichtig in de cannelloni's en zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn met zo weinig mogelijk lucht.
- Leg nu de plakken ontbijtspek op je snijplank en smeer ze in met de barbecuesaus.
- Wikkel nu 2 plakken ontbijtspek om iedere cannelloni en smeer ook de buitenkant in met de barbecuesaus.
- Leg de cannelloni's op het rooster in de barbecue en laat dit 30 minuten garen.
- Draai de cannelloni's de laatste 5 minuten nog even om, smeer eventueel nogmaals in met de barbecuesaus.
Cheddar saus
- Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de bloem hieraan toe en maak zodoende een roux van de boter en bloem.
- Roer goed door en voeg zoveel melk toe tot de gewenste dikte van de saus is ontstaan. Houd rekening met de cheddar die het nog iets dikker zal maken.
- Voeg kleine stukjes cheddar toe tot een mooie oranje kaas-saus.
Serveren
- Dip het uiteinde van elke shotgun door de kaas-saus en leg op een plankje. Serveer met het pannetje kaas-saus.