Spätzle met hachee en doperwten

Spätzle is een soort pasta gemaakt van verse eieren en bloem die deel uitmaakt van de keuken in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Slovenië, de Elzas, Moselle en Zuid-Tirol. Om spätzle te maken wordt gebruik gemaakt van een speciale spätzle-schaaf.

Spätzle met hachee en doperwten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Equipment

  • Spätzle schaaf
  • Pan
  • Koekenpan
  • Mengkom

Ingrediënten
  

Spätzle

  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • water
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gram bospaddestoelen
  • 1 gesnipperde ui
  • olijfolie
  • 2 takjes peterselie

Instructies
 

Spätzle

  • Doe de bloem in de mengkom en voeg de eieren toe
  • Roer het geheel goed door en voeg geleidelijk wat water toe tot een kleverige massa ontstaat.
  • Breng ruim water in de pan aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  • Zet de spätzleschaaf op de pan, doe de pätzle-deeg in het bakje en beweeg deze heen en weer over de schaaf net zolang tot het bakje leeg is.
  • Laat de spätzle 4 minuten koken en giet dan de pan af en spoel de spätzle af met koud water.
  • Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit de gesnipperde ui.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en paddestoelen toe en roer het door elkaar. Laat een paar minuten bakken.
  • Voeg dan de spätzle toe, roer door elkaar en laat een paar minuten bakken op een lage temperatuur.