Spätzle is een soort pasta gemaakt van verse eieren en bloem die deel uitmaakt van de keuken in Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Slovenië, de Elzas, Moselle en Zuid-Tirol. Om spätzle te maken wordt gebruik gemaakt van een speciale spätzle-schaaf.
Spätzle met hachee en doperwten
Equipment
- Spätzle schaaf
- Pan
- Koekenpan
- Mengkom
Ingrediënten
Spätzle
- 150 gram bloem
- 3 eieren
- water
- 1 bouillonblokje
- 150 gram bospaddestoelen
- 1 gesnipperde ui
- olijfolie
- 2 takjes peterselie
Instructies
Spätzle
- Doe de bloem in de mengkom en voeg de eieren toe
- Roer het geheel goed door en voeg geleidelijk wat water toe tot een kleverige massa ontstaat.
- Breng ruim water in de pan aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Zet de spätzleschaaf op de pan, doe de pätzle-deeg in het bakje en beweeg deze heen en weer over de schaaf net zolang tot het bakje leeg is.
- Laat de spätzle 4 minuten koken en giet dan de pan af en spoel de spätzle af met koud water.
- Doe een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit de gesnipperde ui.
- Voeg de fijngehakte knoflook en paddestoelen toe en roer het door elkaar. Laat een paar minuten bakken.
- Voeg dan de spätzle toe, roer door elkaar en laat een paar minuten bakken op een lage temperatuur.