Tuile koekjes zijn van origine Frans en vrij eenvoudig zelf te maken. Meestal worden ze gemaakt met suiker maar het kan ook met kaas gemaakt worden. Deze keer met Parmezaanse kaas. De tuile koekjes worden gebruikt als eetbare decoratie (garnituur) in gerechten.
Tuile koekjes
Equipment
- Kamado barbecue
- Pizzasteen
- Bakpapier
- Puddingvorm
- Kom
- Garde
Ingrediƫnten
- 1 eiwit
- 20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 15 gram gesmolten boter
- 10 gram bloem
- 10 gram maizena
- fijngesneden kruiden
Instructies
- Verwarm de barbecue tot indirect grillen op 200 graden
- Leg de pizzasteen op het rooster van de barbecue
- Knip bakpapier op maat zodat het op de pizzasteen past
- Doe eiwit in een kom en klop op met een garde tot het een schuim massa is
- Doe de geraspte Parmezaaanse kaas erbij en roer goed door tot alle kaas is opgenomen
- Doe de gesmolten boeter erbij, goed roeren
- Voeg dan de bloem en de maizena erbij en roer alles goed door elkaar, eventueel aangevuld met wat groene kruiden.
- Maak van het deeg een platte pannenkoek op het bakpapier en leg dit op de pizzasteen in de barbecue
- Verwarm dit ongeveer 5 tot 10 minuten zodat het nog niet bruin is maar wel al stevig. Het moet nog flexibel zijn.
- Snij van de koek nu de gewenste vorm, bv. driehoeken en leg deze gebogen in bv een puddingvorm (metaal of siliconen, geschikt voor de oven)
- Doe de aldus gevormde koekjes voor nog eens 5 tot 10 minuten in de barbecue tot ze bruin beginnen te worden.
- Laten afkoelen et voila!