Ga terug

Tuile koekjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Garnituur
Keuken Frans

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Pizzasteen
  • Bakpapier
  • Puddingvorm
  • Kom
  • Garde

Ingrediƫnten
  

  • 1 eiwit
  • 20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 15 gram gesmolten boter
  • 10 gram bloem
  • 10 gram maizena
  • fijngesneden kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de barbecue tot indirect grillen op 200 graden
  • Leg de pizzasteen op het rooster van de barbecue
  • Knip bakpapier op maat zodat het op de pizzasteen past
  • Doe eiwit in een kom en klop op met een garde tot het een schuim massa is
  • Doe de geraspte Parmezaaanse kaas erbij en roer goed door tot alle kaas is opgenomen
  • Doe de gesmolten boeter erbij, goed roeren
  • Voeg dan de bloem en de maizena erbij en roer alles goed door elkaar, eventueel aangevuld met wat groene kruiden.
  • Maak van het deeg een platte pannenkoek op het bakpapier en leg dit op de pizzasteen in de barbecue
  • Verwarm dit ongeveer 5 tot 10 minuten zodat het nog niet bruin is maar wel al stevig. Het moet nog flexibel zijn.
  • Snij van de koek nu de gewenste vorm, bv. driehoeken en leg deze gebogen in bv een puddingvorm (metaal of siliconen, geschikt voor de oven)
  • Doe de aldus gevormde koekjes voor nog eens 5 tot 10 minuten in de barbecue tot ze bruin beginnen te worden.
  • Laten afkoelen et voila!