Rode biet is heel gezond en kan zowel rauw als voorgekookt gekocht worden. Wij gebruiken in dit gerecht de voorgekookte bieten en deze wordt dus alleen nog warm gemaakt. Maar wel met wat kruiden erover en in de barbecue. Lekker met de varkenshaas en zoete aardappel.
Varkenshaasmedaillon met rode biet en zoete aardappel
Equipment
- Kamado barbecue
- Sateprikkers
- Aluminiumfolie
Ingrediƫnten
- 2 varkenshaas filets
- 4 reepjes ontbijtspek
- olijfolie
- 4 theelepels cajun-kruiden
- 2 voorgekookte rode bieten
- 2 zoete aardappels
- verse basilicum
Instructies
- Bereid de barbecue voor op half direct en half indirect grillen. Verwarm tot 150 graden.
Zoete aardappels
- Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en leg ze op de hete kolen.
- Laat tenminste 45 minuten garen.
- Verwijder de aluminiumfolie en snij de schil in de lengte in.
- Gebruik een lepel om de zacht geworden aardappel puree eruit te scheppen en op een bordje te doen.
Varkenshaasmedaillons
- Snij de varkenshaas in delen die gelijk zijn aan 2x de breedte van de ontbijtspek reepjes.
- Snij de varkenshaasjes voor 2/3 in en vouw dubbel om er mediallons van te maken.
- Doe om elke varkenshaasmedaillon twee reepjes ontbijtspek en zet vast met een sateprikker.
- Smeer de boven- en onderkant in met olijfolie en doe er cajun-kruiden op.
- Grill de medaillons op het direct deel van de barbecue om ze dicht te schroeien, verplaats daarna naar het indirecte deel om verder te garen.
- De varkenshaasmedaillons zijn klaar als de kerntemperatuur 63 graden is.
- Laat het nu tenminste 5 rusten alvorens te serveren.
Rode biet
- Snij de rode biet in plakken van 1 cm dik, doe er wat van de cajun kruiden over en verwarm ze in de barbecue.
- Leg ze vervolgens op een bord, samen met de aardappelpuree en de varkenshaasmedaillons.
- Serveer met wat blaadjes basilicum op de rode biet.
Notities
De combinatie van basilicumblaadjes en de rode biet tilt de combinatie naar een hoger niveau voor je smaakpapillen!