Vitello tonnato

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht van gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaisesaus die gekruid is met tonijn. Het wordt vaak als voorgerecht gegeten maar met wat frites/aardappels en groente kan het uitstekend als hoofdgerecht opgediend worden.

Vitello Tonnato

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Staafmixer
  • Hoge beker

Ingrediƫnten
  

Tonijn-mayonaise

  • 1 ei
  • 2 eetlepels azijn of citroensap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 blikje ansjovis
  • 400 gram kalfsmuis

Instructies
 

Tonijn-mayonaise

  • Doe het ei, de mosterd, azijn/citroensap, zout en zonnebloemolie in een hoge beker en pureer het tot een mayonaisesaus met de staafmixer.
  • Doe vervolgens de kappertjes, tonijn en 3 stukjes van de ansjovis erbij en mix het nogmaals tot een saus.

Kalfsmuis

  • Verwarm de barbecue op 150 graden indirect.
  • Strooi wat zeezout over de kalfsmuis en leg deze op het rooster in de barbecue.
  • Laat het vlees grillen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  • Laat de kalfsmuis 10 minuten rusten en trancheer het daarna in mooie dunne plakken.

Opmaken

  • Leg de plakjes vlees op een bordje, doe wat van de tonijn-mayonaise erop en leg wat garnituur rondom. Eet smakelijk!
Tags: , ,