Ga terug

Angus biefstukpuntjes met broccoli en aardappelpuree

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Kamado barbecue
  • Pan
  • Pureestamper
  • Uitsteekring

Ingrediënten
  

Marinade

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook

Vlees

  • 300 gram Angus biefstuk

Aardappepuree

  • 4 grote aardappels
  • 1 scheutje melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel nootmuskaat

Groente

  • 1 broccoli

  • fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Instructies
 

Marineren

  • Doe de marinade-ingrediënten in een kom
  • Snij de biefstuk in blokjes van 2 cm en doe deze in de kom met de marinade
  • Dek de kom af met plasticfolie en bewaar tenminste 3 uur in de koeling

Aardappelpuree

  • Schil de aardappels en snij ze in grove blokken
  • Kook de aardappels 20 minuten in ruim water, giet af en laat droog stomen
  • Stamp de aardappels fijn en de doe melk, mosterd en boter erbij
  • Stamp/roer door tot een smeuïge puree en breng op smaak met wat nootmuskaat.

Groente

  • Breng een pan met ruim water aan de kook
  • Snij de roosjes van de broccoli stam af, snij de stam zelf in kleine blokjes
  • Voeg de broccoli en blokjes toe aan het kokende water voor 6 minuten. Controleer met een vork of ze zacht (genoeg) zijn.
  • Giet af en breng op smaak met wat peper en zout.

Grillen

  • Haal de gemarineerde biefstuk uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Maak intussen de barbecue gereed voor direct grillen op 200 graden.
  • Grill de biefstukpuntjes kort op het rooster. 5 minuten en regelmatig draaien zal voldoende zijn.

Serveren

  • Maak de aardappelpuree met behulp van een uitsteekring mooi rond op een bord en doe de biefstukpuntjes en broccoli erbij. Strooi wat bieslook over de biefstukpuntjes ter decoratie. Eet smakelijk!