Snij de biefstuk in blokjes van 2 cm en doe deze in de kom met de marinade
Dek de kom af met plasticfolie en bewaar tenminste 3 uur in de koeling
Aardappelpuree
Schil de aardappels en snij ze in grove blokken
Kook de aardappels 20 minuten in ruim water, giet af en laat droog stomen
Stamp de aardappels fijn en de doe melk, mosterd en boter erbij
Stamp/roer door tot een smeuïge puree en breng op smaak met wat nootmuskaat.
Groente
Breng een pan met ruim water aan de kook
Snij de roosjes van de broccoli stam af, snij de stam zelf in kleine blokjes
Voeg de broccoli en blokjes toe aan het kokende water voor 6 minuten. Controleer met een vork of ze zacht (genoeg) zijn.
Giet af en breng op smaak met wat peper en zout.
Grillen
Haal de gemarineerde biefstuk uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
Maak intussen de barbecue gereed voor direct grillen op 200 graden.
Grill de biefstukpuntjes kort op het rooster. 5 minuten en regelmatig draaien zal voldoende zijn.
Serveren
Maak de aardappelpuree met behulp van een uitsteekring mooi rond op een bord en doe de biefstukpuntjes en broccoli erbij. Strooi wat bieslook over de biefstukpuntjes ter decoratie. Eet smakelijk!