Karamelliseer de bruike suiker en 3 eetlepels water in een hapjespan
Blus af met balsamicoazijn, 200ml rode wijn en 200ml water.
Voeg de ui, knoflook, tijm en het groen van 1 takje rozemarijn toe
Verkruimel het bouillonblokje in de saus en roer goed door elkaar
Kook de saus tot de helft in en schenk het dan in een zeef boven een steelpan en zet deze terug op het vuur.
Verkruimel nu 2 plakjes ontbijtkoek door de saus en blijf roeren tot de ontbijtkoek is opgelost.
Hertenbiefstuk
Bereid de barbecue voor op direct grillen op 250 graden.
Snij intussen de hertenbiefstuk in blokjes van 3 bij 3 cm en smeer licht in met olijfolie
Haal de blaadjes van de overige 6 takjes rozemarijn af maar laat de bovenste paar blaadjes eraan, snijd aan het uiteinde een punt.
Doe aan elk rozemarijntakje nu blokjes hertenbiefstuk.
Leg de takjes rozemarijn met hertenbiefstuk op het hete rooster in de barbecue, bescherm de groene blaadjes met aluminiumfolie zodat deze niet verbranden. Na 3 minuten per kant is de hertenbiefstuk gereed, controleer met een kernthermometer, 52 graden is goed.
Laat het vlees een paar minuten rusten alvorens te serveren.
Serveren
Serveer de hertenbiefstuk op een bord en doe er wat van de rodewijnsaus over.
Notities
Lekker met rode kool met appel en gebakken aardappelschijfjes.