Ga terug

Macaroni uit een pakje

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Hapjespan of wok

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 300 gram gehakt rundergehakt of half-om
  • verse basilicum
  • 400 gram tomatensaus
  • Peper & Zout
  • geraspte kaas

Instructies
 

  • Snij of hak de ui en de knoflook in kleine blokjes en fruit deze aan in een grote hapjespan of wok
  • Snij dan de paprika in blokjes en fruit deze mee met de ui en knoflook
  • Voeg het gehakt eraan toe en bak het gaar
  • Snij de courgette in blokjes en de champignons in plakjes en voeg het toe aan de pan
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout, de Italiaanse kruiden en wat verse basilicumblaadjes. Laat het nu zo'n 10 minuten sudderen.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken als het klaar is.
  • Roer nu de tomatenpuree en de gepureerde tomaten toe aan de hapjespan.
  • Laat het nog enkele minuten pruttelen en serveer de macaroni met de saus, al dan niet door elkaar.
  • Doe er tenslotte wat geraspte kaas over en wat verse basilicum.