Ga terug
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Pepersteak met knoflook-miso boter
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
2
personen
Equipment
1 Barbecue
of oven
1 Side burner
of fornuis
1 Kookpan
1 Koekenpan/Skillet
1 Vijzel
1 Kom
Keukenfolie
Ingrediƫnten
250
gram
speziebonen
nootmuskaat
2
plakken
entrecote
3
eetlepels
gemengde peperkorrels
zeezout
zwarte
peper
3
takjes
tijm
3
takjes
rozemarijn
Knoflook-miso boter
150
gram
ongezouten boter
2
eetlepels
shiro miso
35
gram
knoflook
Instructies
Voorbereiding
Haal de entrecotes een uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
Zorg dat de barbecue indirect verwarmt is tot 120 graden.
Meng de boter, shiro-miso, fijngesneden/geperste knoflook en een eetlepel van de peperkorrels poeder in een kom en roer goed door elkaar.
Doe de knoflook-miso boter nu op een vel keukenfolie en rol dit tot een worst. Bewaar in de koeling.
Doe de peperkorrels in de skillet en verhit deze op de side burner/fornuis tot de korrels beginnen te roken.
Doe de korrels in de vijzel en gebruik de stamper om hier een poeder van te malen. Bewaar apart.
Pepersteaks
Wrijf de entrecotes aan beide kanten rijkelijk in met de peperkorrel poeder.
Haal de knoflook-miso boter uit de koeling en snij er medaillons van
Gebruik de side burner met de skillet om de entrecotes aan beide kanten te voorzien van een mooi korstje.
Doe dan de boter-medaillons op de steaks en bak voor nog eens 2 minuten.
Haal de skillet van de side burner, doe de takjes tijm en rozemarijn in de skillet, onder de steaks en zet de skillet op het rooster in de barbecue.
Bij een kerntemperatuur tussen de 48 en 50 graden zijn de pepersteaks klaar, laat nog een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
Extra
Kook intussen de sperziebonen op de side burner, voor 12 minuten in kokend water. Giet daarna af en doe er wat nootmuskaat (poeder) over.
Tranceer de pepersteaks en serveer samen met de sperziebonen.
Eventueel wat gebakken aardappels of frites bij. Smakelijk!