Ga terug

Pepersteak met knoflook-miso boter

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Barbecue of oven
  • 1 Side burner of fornuis
  • 1 Kookpan
  • 1 Koekenpan/Skillet
  • 1 Vijzel
  • 1 Kom
  • Keukenfolie

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram speziebonen
  • nootmuskaat
  • 2 plakken entrecote
  • 3 eetlepels gemengde peperkorrels
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn

Knoflook-miso boter

  • 150 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels shiro miso
  • 35 gram knoflook

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de entrecotes een uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  • Zorg dat de barbecue indirect verwarmt is tot 120 graden.
  • Meng de boter, shiro-miso, fijngesneden/geperste knoflook en een eetlepel van de peperkorrels poeder in een kom en roer goed door elkaar.
  • Doe de knoflook-miso boter nu op een vel keukenfolie en rol dit tot een worst. Bewaar in de koeling.
  • Doe de peperkorrels in de skillet en verhit deze op de side burner/fornuis tot de korrels beginnen te roken.
  • Doe de korrels in de vijzel en gebruik de stamper om hier een poeder van te malen. Bewaar apart.

Pepersteaks

  • Wrijf de entrecotes aan beide kanten rijkelijk in met de peperkorrel poeder.
  • Haal de knoflook-miso boter uit de koeling en snij er medaillons van
  • Gebruik de side burner met de skillet om de entrecotes aan beide kanten te voorzien van een mooi korstje.
  • Doe dan de boter-medaillons op de steaks en bak voor nog eens 2 minuten.
  • Haal de skillet van de side burner, doe de takjes tijm en rozemarijn in de skillet, onder de steaks en zet de skillet op het rooster in de barbecue.
  • Bij een kerntemperatuur tussen de 48 en 50 graden zijn de pepersteaks klaar, laat nog een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.

Extra

  • Kook intussen de sperziebonen op de side burner, voor 12 minuten in kokend water. Giet daarna af en doe er wat nootmuskaat (poeder) over.
  • Tranceer de pepersteaks en serveer samen met de sperziebonen.
  • Eventueel wat gebakken aardappels of frites bij. Smakelijk!