Ga terug
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Teriyaki zalm op cederhout met wakamé en pandanrijst
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Japans
Porties
2
personen
Equipment
Pan
Keukenmachine/blender
Kamado barbecue
Cederhouten plankje
Skillet
Bakkwast
Ingrediënten
Teriyakisaus
olijfolie
2
cm
gember
1
rode
peper
50
ml
soyasaus
(kikkoman)
50
ml
mirin
15
ml
saké
2
eetlepels
bruine suiker
Pandanrijst
150
gram
pandanrijst
100
ml
kokosmelk
rijst koken
200
ml
water
100
ml
kokosmelk
rijst blenden
Zalm
2
moten
zalm
(zonder vel)
2
takjes
tijm
10
gram
sesamzaad
Serveren
1
pakje
wakamé salade
(zeewier)
1
radijs
1
citroen
Instructies
Bereid de barbecue voor op een gedeelte indirect en een gedeelte direct grillen, op zo'n 150 graden.
Pandanrijst
Kook de pandanrijst 10 minuten in 200ml water en 100ml kokosmelk, giet daarna af en laat 10 minuten rusten.
Meng de pandanrijst in de keukenmachine/blender met kokosmelk en maak er een puree van.
Teriyaki saus
Verwarm een skillet op de directe kant van de barbecue en doe er wat sesamzaad in tot deze bruin gekleurd zijn. Bewaar deze dan apart.
Doe wat olijfolie in de skillet gevolgd door de rode peper en gember.
Voeg de soyasaus, mirin en saké toe en roer goor door.
Doe de bruine suiker erbij, roer goed door en laat enkele minuten inkoken tot het een wat stroperige saus wordt.
Zalm
Leg de moeten zalm op een cederhouten plankje en leg deze op het directe deel van de barbecue.
Zodra het cederhouten plankje begint te branden/roken, verplaats het geheel naar het indirecte deel van de barbecue.
Gebruik een kwast om de teriyaki saus over de zalm te smeren.
De zalm is klaar zodra de kern een temperatuur heeft bereikt van 53 graden.
Voeg nog wat teriyaki saus toe over de zalm.
Serveren
Leg de moten zalm op een bordje, samen met de pandanrijstpuree en wakamé
Serveer met wat rode peper, sesamzaad en een takje tijm over de zalm en dunne plakjes radijs en citroen op het bord.